Snart läggdax

Idag har jag varit på kyrkogården och satt blommor och tänt ljus. Tänker på er och saknar.

Jag har städat här ikväll så jag slipper det i helgen. Gott o ha det gjort. Emma är precis slut nu för hon gillar inte när dammsugaren är igång. Hon ligger på rygg i kontorsstolen o snarkar just nu :D


Natti natti.



Lill Lördag idag..

..och solen lyser med sin frånvaro.

Jag håller på och rensar lite här en del slängs och en del lägger jag ut på tradera. Skönt och bli av med eländet.

Imorgon är det årsdagen då min bror dog 5 år gammal bara. Ska till kyrkogården och tända ljus på hans och
mammas grav  imorgon.

Har lite skrivtorka just nu men kikar in lite senare.

Ha en underbar dag alla.







Trött ikväll

Ska snart krypa till sängs. Är precis slut. Natti natti.

Ses imorrn







http://www.gratispremium.com/?ref=130135

Länk till gratis spotify premium













Gulliga DataEmma


Emma kikar på mig över dataskärmen när jag satt vid den stationära datorn.

Underbara sol

Vaknade med huvudvärk idag, men tack vare migränmedicinen Imigran så känns det bättre nu.

Så underbart o se solen skina och känna hur värmen stiger. Jag är en sommarmänniska och mår som bäst under denna period med vår och snart sommar.

Idag ska jag hem till min älskade pappa och hans fru och fika.

Söndagar är tråkiga tycker jag.

Måste ner i förrådet någon dag o rensa så vi kan åka till tippen med all skit som man sparar på sig. Hade det varit nån loppis på gång så kunde man ju testat o sälja där men vill inte jag ha det så vill säkert ingen annan ha det.

Nåt tips på middag?

Ha det gott så länge. Skriver mer senare.


SM-GULD... SM-GULD...SM-GUUUULD

jaaaaaa HV vann guldet.. Har en här som hoppar av glädje :D ...

Ett STOOORT GRATTIS till killarna NI är bäst.


Fredag

Telefonen väckte mig kl 05.00 idag, svarar naturligtvis för nåt kan ju ha hänt men det var dessa jobbiga telefonförsäljarna. Finns på NIX men det hjälper tydligen inte. SUCK.

Denna helgen blir lugn. Vi åker kanske o dansar imorgon men det är inte bestämt än.

Började med Berroca igår för o se om jag inte kan få lite energi. Är så fruktansvärt trött nuförtiden VÅRKÄNSLOR kanske.

Skriver mer senare. fick besök.



Janne

GoMorron eller ska kanske säga gomidda ;) har varit vaken sen 7 ju.

Solen skiner men bara +2 grader ute och det var nåt konstigt vitt puder på gräsmattan men kanske tur det är just vitt så det inte ligger nåt brunt för då trillar väl askmolnet ner. Ack ja.

Idag är det knallarnas dag här i stan så jag ner o se om jag kan hitta nåt skojsigt.

Janne är underbar. Jag smeker hans linjer och när jag tar ett grepp om hans ... så passar den underbart i min hand och jag smeker lite lätt o känner hur han sakta går igång. Sätter mig grensle över han o känner hans närhet vibrera mot mig. Jag ler och bara vill ha mer o mer. Sakta ökar vi farten och vi är ett. När vi når högsta farten så går det fort men ändå så länge. Stiger av honom och ler: var det lika underbart för dig som för mig :)

Scrolla ner så får ni se min underbara Janne.






























Men va trodde ni ;)

Tack o lov att jag skaffade mig en eu-moped (trots min ålder) tack vare den så behöver jag inte ha ont i ryggen och i hälsenan när jag t.ex varit o handlat och den är billig i drift. Tankade för 65 kr i mitten av mars och har dryga halva tanken kvar och försäkringen går på en 1000lapp om året och ingen besiktning eller skatt. Har inte råd med bil när jag går hemma så det har var en kanonsak för mig. Varför den heter janne får mina vänner veta ;)

Ha en underbar dag alla.


Våra bästa år

Är egentligen en dum titel på 3ans långkörare, tycker det bara är en massa intriger och dom gör bara livet surt för varandra. Syskon som byter killar m.m .. Fast det är klart jag följer ju serien för att se vad som händer så liite spännande är det kanske ;) ..

Vaknade idag o det var precis vitt på marken men det håller på att smälta igen. Du där uppe NU VILL JAG HA SOL OCH VÄRME.

Idag ska jag och en kompis gå och äta pizza på en pizzeria här i stan som gör så otroligt goa kebabpizzor. Vi har inte haft tid o träffas på ett tag.

Måste ta mig i kragen o städa här också. Emma går o glor lite surt haha. Hon är otroligt rädd för dammsugaren så hon kryper under överkastet o där ligger hon tills jag är klar, lilla gulltrollet.

Ska köpa kakeldekor till kaklet i köket för det är så attans tråkigt med de vita kakelplattorna här. Dom hade hela rullar på Lidl för 19 kr så det blir inte dyrt o fixa lite med det. Ska kanske köpa i nåt färgglatt o sätta på kaklet i badrummet där det är hur mycket vitt kakel som helst. Älskar färger.

När jag flyttade in i denna lägenheten 28 feb förra året så var det en sån där gammal grå tapet i vardagsrummet så jag och en väninna tapetserade om här själva så nu har jag en gul tapet här och det blev jättebra. ska måla väggarna i hallen när jag får råd. Hyresvärden sa att det dröjer minst 5 år innan dom gör nåt sånt här.

Jag är förresten jättenöjd med tvn som jag köpte i lördags. kanonbild och ljud.

Svänger på rumpan lite och går ut ur bloggen men vi ses senare.



Både glad och ledsen idag

vann en traderaauktion igår m en voddlerinvitation för 25 kr så nu kan jag se ca 1000 filmer gratis o det bara för ynka 25 kr. Härligt. ska även åka ner och hämta ut mitt paket med filmer från homeenter. Älskar o glo på filmer.
Det gjorde mig glad.

Det som jag är ledsen över är att idag läste jag i tidningen att beslutet som sossarna vill är att dom ska riva vår underbara folkpark som jag jobbat ideellt i under många år. De 2 sista åren har jag haft hand om uthyrningar och bokat artister och tagit hand om arr. Jag avgick med omedelbar verkan i oktober-09 från styrelsen och alla mina uppdrag när dom beslutade att dom skulle sälja parken till kommunen och att dom ville riva hela parken för att bygga villor där. länsstyrelsen satte stopp för det eftersom teatern är k-märkt men nu har dom gått med på detta och ordförande (sosse) för parken sa till tidningen att hon är lättad nu och att dom nu kan jobba vidare med rivningen.
Jag hade ont i hjärtat till o från från aug förra året och den 7/12 åkte jag akut in med ambulans då jag hade ont i hjärtat och en fruktansvärd yrsel. Allt detta är pga det som händer i parken. Dom konstaterade att jag har alldeles för högt blodtryck, det låg på 180/105 som mest och 150/100 som lägst och en puls på runt 95 även i vilande på morgonen. Nu får jag äta blodtryckstabletter Enalapril och gå på regelbundna kontroller. Det är ff för högt så dom pratar om o öka dosen.

Som tur är så kan jag idag hålla mig lugn för jag vet att jag kan inget göra ändå för att rädda parken men blir ändå ledsen över hur dom gör.

Jag röstar inte på högern och kommer inte göra det i år heller för dom håller på o sänka Sverige om dom får fortsätta. Det är redan ett samhälle som är indelat i fattiga/rika och får dom fortsätta så har vi inget kvar sen. Blir svårt o veta vad jag ska rösta på här i kommunen.

Blev lite politisk där och har tänkt att jag aldrig skulle skriva nåt sånt men parken ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Ses senare



Gott gotti gottgott..

..sa Emma när hon fick favoritmaten Whiskas lax i sås när jag kom hem från affären. Köpte hennes torrfoder med oxköttssmak som hon gillar. Hon får bara torrfoder för sterilcat efter hennes kastrering i februari. Hon har matallergi så kokt torsk och vissa sorter torrfoder tål hon inte, hon får stora sår om hon äter nåt av det. När mamma levde så köpte hon ÖBs kattmat mjau eller vad det hette o Emma hade alltid sår men vi kunde inte förstå varför hon hade dessa men efter att ha bytt ut hennes mat så har hon aldrig dessa sår. Lite jobbigt ibland om hon i ett obevakat ögonblick hoppar upp på diskbänken o hinner slicka i sig nåt av det som jag ätit och då har det hänt att hon fått utslag igen. Tur att man har diskmaskin så man snabbt kan plocka in disken där ;) ..


Tur jag var där

oj oj säger jag bara, idag när jag var vid bankomaten så står det en gammal farbror framför mig för o ta ut sin pension och han ser inte siffrorna utan trycker hela tiden fel men lyckas till slut, bakom mig står en kille i 15årsåldern som står o tugga tuggummi så det smackar om det och han beter sig lustigt och nervöst så jag kan inte låta bli att kolla in honom. han blänger på mig med sina bruna ögon o ser lite hotfull ut. Farbrorn får ut sina pengar o sätter sig på en soffa o då går killen fram o tar hans plånbok, men jag finner mig snabbt o skriker till och en kille som var där sprang efter killen och lyckades stoppa honom o fabrorn fick tillbaks sina pengar. Han kom fram till mig o tackade och jag såg en liten tår i hans ögon. Glad att jag var på rätt plats vid rätt tid.


Måndag

Vaknade i morse med ett leende på läpparna. Solen skiner och Emma låg jämte mig med ena tassen över huvudet och snarkade, ja hon snarkar riktigt högt och det låter så gulligt.
Emma blir 4 år i år och det är egentligen mammas katt.

Mamma dog den 20/10 2008, bara 72 år gammal  efter en lång sjukdomstid. Hon låg inne på magavd för att hon hade ont i gallan. Jag pratade med henne kl 16.00 och hon lät som vanligt och hon ville ha in lite kläder och jag skulle ta ut pengar åt henne. En timme senare ringer min syster och då hade hon gått bort. Hon fick en hjärtinfarkt i sömnen. Ni kan inte ana vilken chock detta blev. Var så ledsen över att inte få säga farväl till henne. Saknar henne mycket.

Emma fick stanna hos mig och det känns som jag har en bit av mamma här.


Ska åka en sväng till stan och handla mat till oss. Ses senare.



Fislukt

Gomorron världen!

Läser i tidningen att om sotmolnet kommer ner mot marken så kommer det lukta "ruttna ägg" Jisses säger jag bara: Vulkanen måste ha släppt en rejäl fis. hua. Man kan dessutom bli sjuk av detta står det, nu när hysterin har lagt sig efter Svininfluensan ska det bli samma här nu när vi inte vet vad som händer med vulkanmolnet.. Någon protesterar mot vad vi gjort med världen Helt klart.


Var är solen

Det är lördag och de flesta har ledigt och då minsann blir det svalare och solen lyser med sin frånvaro (fast kan ju se den skymta genom molnen liite så det blir kanske solsken till kvällen)

Idag sov vi länge och det var gott det, har känt mig outvilad ett tag nu.

Vi ska åka och köpa en tv idag i Huskvarna då den gamla gick sönder precis innan jul och jag kan säga er att det är absolut ingen höjdare och sitta o glo på en liten 14tummare för ögona blir som små knappnålshöven o huvudvärk får man. Jag har inte råd att köpa en ny så det fick bli en philips 28 tummare widescreen på blocket och det duger bra till mig trots att de flesta har en platt tv nu förtiden.

Går hemma pga min rygg och värk varje dag så ni som vet så får man inte mycket i månaden och kan därför inte lyxa till det med nya saker.

Var så lycklig förra året när jag hade sparat ihop och kunde köpa denna laptopen NY , då kände jag mig stolt ska ni veta. Min stationära dator är gammal och seg och skulle skriva ut en sak från den idag och höll på att bli tokig innan det var färdigt, tar nästan 10 min o bara starta upp den. det som är bra med laptopen är att jag kan ta med den om jag behöver.

ska åka nu vid 12 o hämta tvn så jag ska fixa till mig lite men vi ses senare.

Ha en fin dag.

KRAAAAM

Natti

Dax o lägga ner detta för idag kanske......


Är inte riktigt nojd med sidan än så den ändras nog lite imorrn också.

Godnatt.



Puss o kram

Snart så...

Attans va timmarna går fort när man sätter sig för o redigera sidan. Den är inte helt okej men snart så..


Ikväll blir det lugnt med go mat och vin. Behöver koppla av lite efter de senaste veckorna med begravning m.m. Vila i frid Acke.



ses senare.









NyBloggare

Hjälp va gör jag. Skulle ALDRIG börja blogga har jag sagt men nu får ni hålla i hatten för nu blåser DataGirl igång.

Är en småländska som har varit med om mycket i livet och som kommer att speglas i mitt bloggande.

Just nu bor jag ihop med en pangbrud som är vit och svart o som får mig att le varje dag. Hennes namn är Emma och tyvärr hjälper hon inte till nåt här hemma utan hon vill bara bli uppassad. Allt ska jag göra. Hon kan inte ens plocka upp lilleman utan han ligger och skräpar på golvet. I morse väckte hon mig med en blöt puss men ville att jag skulle gå upp direkt och göra frukost.

Idag skiner solen så jag ska ut och njuta av den en stund nu för det ska bli regn i helgen säger dom.

Kommer tillbaks sen igen.




Min svartvita pangbrud EMMA




Min svartvita pangbrud Emma

 

 


RSS 2.0